DE NIEUWE GENERATIE HOUTSKOOLOVEN

De geur van hout en de robuustheid van staal, een oude traditie en moderne technologie. Dit systeem is bedacht om voedsel te bereiden met de echte smaak van de houtskoolgrill, maar met het voordeel van een geïsoleerde ovenkamer. De warmte wordt niet verspreid maar omhult de voedingsmiddelen waardoor sappen, smaak en zintuigelijke eigenschappen bewaard blijven. Het koken op houtskool wordt het veel gemakkelijker en comfortabeler.

Deze houtskooloven is ontworpen om in de professionele keuken te gebruiken. De X-OVEN  is de enige houtskooloven met drie uitneembare grill lades. Een exclusieve innovatie geboren uit Italiaanse vaardigheid en internationaal gepatenteerd.

 

CREATIVITEIT EN VEELZIJDIGHEID IN DE KEUKEN

Met de drie uitneembare grillroosters kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten koken op drie verschillende temperaturen. Het onderste grillrooster bevindt zich het dichtst bij de houtskool. De warmte neemt geleidelijk af bij de hoger geplaatste roosters. De X-OVEN is de enige oplossing waarmee u kunt grillen, koken, braden, regenereren, toasten en roken op houtskool.

 

VEILIGHEID

Als gebruiker van de X-OVEN heeft u geen last meer van de warmte of risico op brandwonden zoals in gewone houtskool ovens. In plaats van het verouderde luik aan de voorzijde open je de lade(s) aan de zijkant. Als de lades geopend zijn, sluiten ze de ovenkamer af waardoor er geen hitte of rook naar buiten komt en u ongehinderd voedingsmiddelen van het grilrooster af kunt halen of om kunt draaien. Doordat de ovenkamer hiermee afgesloten wordt ontstaat er geen vuur. De houtskool blijft gelijkmatig gloeien waardoor het kookproces beter te beheersen is en de oven minder houtskool verbruikt.

 

BESPARING

De X-OVEN bereikt en behoudt hoge temperaturen zonder warmteverlies. Het verbruik van houtskool is 80% minder in vergelijking met traditionele open grills en 50% minder in vergelijking met gewone houtskoolovens met de opening aan de voorzijde. Hierdoor bespaart u tevens op voorraad en transportkosten van houtskool. Er is geen speciale kostbare afzuigtechniek nodig en uw keuken blijft koeler. De X-OVEN geeft een significante verhoging van de efficiency en productiviteit

 

ONDERHOUD

De oven is zeer eenvoudig te onderhouden. De aslade en het rooster op de schoorsteen dienen dagelijks gereinigd te worden. Dat neemt niet meer dan een paar minuten in beslag. De oven na gebruik afnemen met een natte doek is voldoende om hem schoon te houden. Eén maal per week heeft de oven een grondige beurt nodig die alleen bestaat uit het opzuigen van asresten. Eén maal per maand (naar gelang het gebruik van de oven) dienen de ladegeleiders gereinigd te worden.

 

AFZUIGTECHNIEK

De X-OVEN kan gewoon onder een afzuigkap geplaatst worden. De warme lucht die uit de schoorsteen van de oven komt is maximaal 80°C.

 

Klik hier voor het totale productoverzicht